Nou-promovată în Liga 1, FC Hermannstadt a anunțat, luni, că l-a transferat pe mijlocașul Alexandru Dandea, 30 de ani, fost campion al României cu Astra Giurgiu în 2016. 

„În sfârşit am ajuns acasă. Sunt stabilit de zece ani la Sibiu. Pe majoritatea băieţilor de la FC Hermannstadt îi cunosc, cu unii am şi jucat împreună, cu Pîrvulescu şi Stoica la Râmnicu Vâlcea, iar cu „Curti” (n.r. Alex Curtean), la Dinamo. Băieţii m-au primit foarte bine şi sper să facem o muncă foarte bună împreună.

Am fost la primele meciuri ale echipei FC Hermannstadt în Liga a IV-a, pentru că aveam foarte mulţi prieteni care jucau acolo. Echipa a avut un parcurs foarte bun. În trei ani a fost campioană de fiecare dată. Anul acesta a produs şi surprize în Cupa României, a eliminat-o pe FCSB şi alte câteva echipe din Liga 1, a ajuns în finală şi, cred eu, cu puţin noroc, putea chiar să câştige trofeul”, a declarat Dandea.

REUNIREA LOTULUI – LIGA 1

Reunirea lotului, declaraţiile antrenorului principal – Alexandru Pelici, ultimul transfer şi galeria.video: Cosmin Călinescu#FCH #Liga1

Publicată de FC Hermannstadt pe 18 Iunie 2018

Alexandru Dandea a mai evoluat pentru SCM Râmnicu Vâlcea, SO Câmpia Turzii, Gaz Metan Drobeta Turnu Severin, Dinamo București, Hoverla Ujgorod și Metalul Reşiţa.

Cantonament în Slovenia și 4 meciuri amicale 

În altă ordine de idei, conform site-ului oficial al clubului, după o săptămână cu antrenamente de reacomodare la efort şi vizita medicală, fotbaliştii sibieni vor pleca într-un cantonament de două săptămâni în Slovenia, unde vor disputa şi patru meciuri de verificare, toate în compania unor echipe din primul eşalon.

Primul test va fi cel de pe 27 iunie, cu Kukesi, vicecampioana Albaniei, urmat de cel cu Vardar Skopje din Macedonia, ocupanta locului 2 la finalul sezonului 2017/2018, două zile mai târziu. Ambele echipe vor juca în sezonul viitor al Europa League.

Pe 3 iulie, “alb-roşii” vor întâlni gruparea Ural, locul 12 în primul eşalon din Rusia, iar pe 5 iulie, pe Domzale, locul 3 în Prva Liga, prima divizie din Slovenia, de asemenea participantă în Europa League.

“Este un nou început. Trebuie să fim cu toţii conştienţi că tot ceea ce am făcut până acum e istorie. Din momentul acesta, vom fi judecaţi pentru ceea ce vom face începând din această secundă. Pentru asta va trebui să ne pregătim cât se poate mai bune. Va fi un campionat care nu se poate compara cu cel trecut, va fi un campionat greu.

foto: libertatea.ro

Suntem o echipă nou-promovată, o echipă care va încerca să se ridice la nivelul Ligii 1 şi să facă meciuri cât mai bune. Îi asigurăm pe suporterii noştri că vom face tot ce e posibil să câştigăm fiecare punct pus în joc, să le răsplătim dragostea şi ataşamentul pe care ni le arată. Pe această cale vreau să le mulţumesc pentru că ne-au primit astăzi în modul acesta frumos, chiar la primul antrenament”, a declarat antrenorul principal al echipei sibiene, Alexandru Pelici.

Tehnicianul a vorbit şi despre transferuri: “Dandea este un jucător cu experienţă, care cred că ne poate ajuta. Nu cred că are nevoie de prea multe prezentări. E un jucător care poate evolua atât mijlocaş central, cât şi fundaş central. Sunt zone pe care noi ni le dorim să fie întărite.

Odată cu plecarea lui Crişan am pierdut în acea zonă un jucător de bază. Avem nevoie de jucători şi pe celelalte posturi. Sunt posturi deficitare. Încercăm să întărim fiecare compartiment, să aducem jucători pentru a avea un lot competitiv. Ne dorim să aducem câte unul sau doi jucători în fiecare compartiment, deci undeva la 6-7 jucători”, a concluzionat Pelici.