Ceea ce părea doar o ameninţare distantă poate deveni un coşmar pentru fanii lui Manchester City. UEFA a confirmat că echipa lui Pep Guardiola poate fi interzisă în toate competiţiile europene.

Dacă informaţiile dezvăluite la finalul anului trecut în celebrele dosare ‘Football Leaks’ se vor dovedi adevărate, forul european va merge până la excluderea ‘cetăţenilor’.

Clubul de pe Etihad este acuzat că ar fi umflat artificial valoarea sponsorizărilor pentru a se conforma regulilor FFP (Financial Fair-Play) impuse de UEFA. Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, denumea procedura folosită de campioana Angliei drept ‘dopaj financiar’.

Yves Leterme, investigatorul şef al UEFA, a confirmat situaţia pentru Der Spiegel. „Dacă ce s-a scris se va dovedi adevărat, atunci poate fi o problemă serioasă! Asta poate duce la cea mai severă sancţiune: excluderea din competiţiile europene” – a declarat oficialul UEFA.

Trofeul Champions League este cel mai râvnit la Manchester City în deceniul care a trecut de la preluarea clubului. În acest sezon, echipa lui Pep Guardiola este văzută ca una dintre favorite.