Grigor Dimitrov, Rafael Nadal, Kei Nishikori și Alexander Zverev s-au calificat, vineri, în sferturile de finală ale turneului de Masters Series de la Monte Carlo, jucat pe zgură.

În primul sfert al zilei, bulgarul Grigor Dimitrov (5 ATP) a trecut de belgianul David Goffin (10 ATP), scor 6-4, 7-6 (5), după o oră și 47 de minute.

A fost cea de-a 11 victorie pentru Dimitrov din cele 12 întâlniri directe cu Goffin. Bulgarul în vârstă de 26 de ani se află la cel mai bun rezultat la Monte Carlo.

Ibericul Rafael Nadal, liderul clasamentului mondial, l-a învins fără drept de apel pe austriacul Dominic Thiem (locul 7 ATP), scor 6-0, 6-2, în o oră și zece minute.

Nadal vizează al 11-lea titlu din carieră la Monte Carlo, fiind și campionul en titre.

Japonezul Kei Nishikori (36 ATP) l-a învins pe croatul Marin Cilici (3 ATP), scor 6-4, 6-7 (1), 6-3, după aproape trei ore de joc.

Deși Cilici a reușit 12 ași, Nishikori a beneficiat de 14 șanse de break.

În ziua în care a împlinit 21 de ani, germanul Alexander Zverev (4 ATP) l-a învins pe francezul Richard Gasquet (34 ATP), scor 4-6, 6-2, 7-5, după două ore și 40 de minute.

Zverev a disputat doar partide de trei seturi la Monte Carlo. Gasquet a câștigat doar una dintre cele cinci înfruntări cu tenismenul german.

Semifinalele turneului

Rafael Nadal îl va întâlni pe Grigor Dimitrov, iar Alexander Zverev va da piept cu Kei Nishikori.

Nadal l-a învins de zece ori pe Dimitrov în carieră, iar bulgarul a câștigat o înfruntare. Zverev s-a impus în singura întâlnire directă cu Nishikori, în 2017, la Washington, pe suprafață dură.

Câștigătorul turneului de la Monte Carlo va primi 1.000 de puncte în clasamentul ATP și un cec în valoare de 935,385 de euro.