Se anunță vremuri grele pentru fotbalul românesc! “Va fi tragic, fiindcă sunt bani puțini. La capătul tunelului scrie desființare”

Majoritatea cluburilor de fotbal din România riscă să intre într-un impas financiar, după suspendarea tuturor competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus. O parte dintre echipe au anunțat reducerea salariilor pentru fotbaliști și staff, iar Chindia Târgoviște va pune în aplicare șomajul tehnic.

Fostul impresar Ioan Becali prevestește desființarea unor echipe de fotbal, pe fondul crizei generate de COVID-19.

FRF și LPF au cerut sprijin financiar din partea Ministerului Tineretului și Sportului.

La noi va fi tragic, fiindcă sunt bani puțini. CFR, FCSB, Craiova, Viitorul nu se vor confrunta cu mari greutăți, dar alte echipe s-ar putea să intre pe tunelul la capătul căruia scrie desființare. Se simte grav în bugetul unui club din play-off dacă-i iei 500.000 de euro din drepturile TV. Mai pleacă și sponsori, primăriile vor face probabil un pas înapoi, că vor avea altele pe cap, n-o să mai intereseze așa tare fotbalul!

Eu apăr jucătorii, dar cea mai cinstită înțelegere ar fi ca, pe perioada în care e oprit sezonul, cluburile să achite măcar 60-70% din contracte. Vor fi și cluburi care vor încerca să nu respecte contractele, dar sunt comisii, există TAS, nu e sat fără câini! Probabil că vor fi mai multe litigii decât înainte“, a spus Ioan Becali pentru GSP.

CITEȘTE ȘI -> Anamaria Prodan trage un semnal de alarmă: ”Dacă se face așa ceva, e un abuz!”