Schimbări importante la Roland Garros 2020! Anunțul organizatorilor

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunțat că vor putea intra maximum 11.500 de spectatori pe zi la meciuri, pe fondul pandemiei de coronavirus. Simona Halep este principala favorită a competiției pe zgură de la Paris, programată în perioada 20 septembrie – 4 octombrie.

Zona de 12 hectare a complexului Roland Garros va fi împărţită în trei sectoare: unul în jurul terenului Suzanne-Lenglen, al doilea în jurul terenului Philippe-Chatrier şi ultimul în jurul terenului Simonne-Mathieu.

Terenurile Philippe-Chatrier și Suzanne-Lenglen vor primi câte 5.000 de spectatori maximum, iar terenul Simonne-Mathieu, 1.500 de spectatori.

Toţi jucătorii participanţi la turneul francez vor fi testaţi încă de la sosirea la Paris, apoi după 72 de ore şi apoi la fiecare cinci zile. Două hoteluri vor fi rezervate aproape în exclusivitate şi toţi jucătorii vor trebui să stea acolo obligatoriu. 

Meciurile din calificări la Roland Garros vor avea loc fără public.

Roland Garros va fi primul turneu care are privilegiul de a primi spectatori. Numărul acestora va fi redus pentru a permite ca turneul să fie organizat în condiţii de siguranţă“, a declarat Jean-François Vilotte, directorul general al Federației Franceze de Tenis.

Simona Halep a jucat trei finale la Roland Garros (2014, 2017, 2018) și s-a impus o dată, acum doi ani.

CITEȘTE ȘI -> FOTO | Partener-surpriză la antrenamentul Simonei Halep