Schimbare importantă în tenisul masculin! Unde se va juca Turneul Campionilor

Turneul Campionilor ATP, la care participă cei mai buni opt tenismeni ai momentului, nu va mai fi găzduit de Londra începând cu anul 2020. Competiția se dispută în arena O2 din capitala Angliei începând din 2009.

Potrivit BBC, conducerea ATP pregăteşte o modificare pentru Turneul Campionilor, pentru perioada 2021-2025. Oraşe precum Manchester, Singapore, Tokyo şi Torino ar putea să găzduiască prin rotație finala sezonului în circuitul masculin de tenis.

Anunțul a stârnit poziții contradictorii în rândul jucătorilor. Sârbul Novak Djokovic (locul 1 ATP) s-a declarat în favoarea mutării Turneului Campionilor, în timp ce elveţianul Roger Federer (locul 4 ATP) preferă menţinerea competiției la Londra.

De ce să nu rămână la Londra? Nu văd vreun motiv pentru a schimba locația, cu excepția cazului în care cineva își dorește foarte mult turneul. Londra a fost o locație excelentă, mi-a plăcut să joc aici“, a spus Federer, care a câștigat Turneul Campionilor de șase ori.

În istoria sa, Turneul Campionilor ATP a fost găzduit de 14 oraşe, între care Paris, Barcelona, Melbourne, Boston, Stockholm, New York, Lisabona, Sydney, Tokyo şi Shanghai.

Ediţia din 2018 a atras 240.000 spectatori la ‘O2 Arena’ din Londra, finala fiind câştigată în premieră de către germanul Alexander Zverev.

Spynews.ro