WTA a anunțat că va oferi o protecţie mai mare privind clasamentul pentru jucătoarele care revin în circuit după ce au născut. Americanca Serena Williams, câştigătoare a 23 de titluri de Mare Şlem, a contestat regulamentul actual, susținând că este discriminatoriu față de mame.

Potrivit The Telegraph, jucătoarele care revin după ce au născut sau după accidentări vor putea folosi precedenta lor clasare pentru a participa la 12 turnee într-un interval de trei ani.

În schimb, mamele care revin în circuit nu își vor păstra statutul de favorite dobândit anterior, conform clasamentului WTA. Serena Williams a militat și pentru această facilitate.

În septembrie 2017, Serena Williams a născut o fetiță, căreia i-a dat numele Alexis.  Sportiva americană a revenit în circuit în luna martie a acestui an. În luna iulie, Williams (37 de ani) a făcut finală la Wimbledon.

Williams a urcat de pe locul 451 în clasamentul WTA pe locul 16, după finala de la US Open. Cu toate acestea, Serena a spus că jucătoarele care nasc se confruntă cu numeroase probleme de ordin fizic și psihic, inclusiv depresie și stres post-partum.