Surpriza de proporţii reuşită în Gruia, 3-1 în prima manşă a semifinalei cu CFR Cluj, a readus optimismul la Astra Giurgiu. Fără şanse la titlu, Alibec şi coechipierii se gândesc acum la Cupa României.

Astra a mai câştigat trofeul în 2014, iar jucătorii lui Costel Enache simt că pot da o nouă lovitură. Alibec îşi îndeamnă însă jucătorii la precauţie înaintea returului de pe 23 aprilie.

„Nu s-a terminat, aşa cum am înscris noi trei goluri în seara asta, şi ei pot marca de trei ori. La campionat nu mai avem nicio şansă, chiar dacă putem prinde un loc în primele trei, Cupa este mai importantă acum” – a declarat Denis Alibec.

Şi Costel Enache le-a transmis jucătorilor să rămână cu picioarele pe pământ după victoria din Gruia.

„N-am făcut un joc strălucit, un joc în care să dominăm adversarul, dar a fost un joc eficient. Am fi naivi să credem că suntem calificaţi, trebuie să pregătim foarte atent şi returul. Adversarul este foarte puternic, poate oricând să întoarcă un rezultat ca cel din seara asta” – a declarat antrenorul echipei din Giurgiu.

Până la returul semifinalei cu CFR Cluj, Astra va mai întâlni Viitorul (acasă), Sepsi (deplasare) şi Universitatea Craiova (acasă) în playoff-ul din Liga 1.