Scenariu neașteptat în vederea celui de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului, cel de la Wimbledon! Serena Williams ar putea să primească din partea organizatorilor statutul privilegiat de cap de serie numărul 1 al competiției disputate pe iarbă, deși americanca ocupă în prezent locul 449 WTA.

Simona Halep se află acum pe primul loc al ierarhiei mondiale, dar Richard Lewis, directorul All England Club, a anunțat că Serena Williams ar putea beneficia de protejarea poziției în clasament. Fostul lider mondial nu a mai jucat întrucât a fost însărcinată și a născut o fetiță la 1 septembrie 2017.

Ordinea capilor de serie este întocmită în baza clasamentului WTA, cu excepția cazurilor în care, în opinia comisiei (n.a. – de organizare a turneului de la Wimbledon), este necesară o schimbare pentru a genera o tragere la sorți echilibrată„, a spus Lewis pentru BBC.

O decizie în acest sens va fi luată la 26 iunie, iar presa britanică scrie că „membrii comisiei au primit undă verde de la WTA să înlocuiască orice cap de serie din Top 32 cu o jucătoare mai slab clasată”.

Serena Williams (36 de ani) a câștigat 39 de titluri de Mare Șlem în carieră (23 la simplu, 14 la dublu feminin și 2 la dublu mixt), dintre care 14 la Wimbledon (7 la simplu, 6 la dublu și unul la dublu mixt).

În 2018, Williams a disputat doar patru meciuri, toate pe suprafețe rapide: înfrângere în turul trei la Indian Wells și eșec în runda inaugurală la Miami.

Simona susține măsura în favoarea Serenei

În cadrul turneului de la Indian Wells, Simona Halep a declarat că Serena Williams ar trebui să fie desemnată principala favorită la Wimbledon. Constănțeanca s-a declarat, în repetate rânduri, o mare admiratoare a americancei.

Mai multe personalități din lumea tenisului consideră că jucătoarele ar trebui să-și păstreze locul în clasamentul WTA pe durata unei pauze generate de o sarcină. Fostul tenismen James Blake a precizat că actualele reguli sunt „un fel de pedeapsă” pentru jucătoarele care fac un copil.

Serena Williams este una dintre principalele susținătoare ale modificării regulamentului în acest sens. “Cred că femeile din tenis trebuie să fie protejate mai mult în carieră, pentru a avea și o viață. Nu ar trebui să aștepți pentru a avea un copil până la retragere. Dacă vrei să faci un copil și să lipsești câteva luni sau un an, apoi să revii, nu ar trebui să fii penalizată pentru asta. Sarcina nu este o accidentare“, a spus Serena pentru New York Times.