RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Scandal URIAȘ în Liga I cu banii cluburilor! Mitică Dragomir: „Dacă făceam așa, mă arestau imediat!”

Din banii pe care cluburile din Liga I îi primesc din drepturile de televizare, LPF oprește 6,5 la sută în fiecare an! Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal susține că practica este ilegală. 

Cei 6,5 la sută înseamnă 1,8 milioane de euro, pe care LPF îi ia, în fiecare an, din banii de la televiziuni destinați cluburilor, potrivit gsp.ro.

Secretarul general al Ligii, Justin Ştefan, a confirmat informația și susține că procentul respectă Legea Sportului şi a şi fost votat în cadrul Adunării Generale a LPF.

Fostul șef al Ligii spune însă altceva.

Pe vremea mea nu s-a oprit niciodată 6,5% din drepturile TV şi ştiţi de ce? Pentru că aş fi încălcat legea. Dacă făceam aşa ceva, m-ar fi arestat imediat. Citiţi ce spune Legea sportului, că o ligă profesionistă poate opri până la 2% din drepturile TV, nu peste această cotă. Un vot al unei Adunări Generale nu poate să fie mai presus de lege. Şi pe vremea mea, Adunarea a aprobat un procent de 6,5%, dar nu am luat atât fiindcă era ilegal, iar eu n-am făcut ceva ilegal. Am oprit doar de două ori procentul de 2%, dar până la urmă am renunţat şi la acei bani şi i-am dat cluburilor„, a declarat Dumitru Dragomir pentru Gazeta Sporturilor.

La articolul 74 al Legii Sportului, care specifică „sursele de finanţare a ligilor profesioniste”, la punctul f specifică un procent de „2% din încasările rezultate din contractele încheiate de cluburile sportive profesioniste pentru reclamă, publicitate şi drepturi TV.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare