Scandal uriaș în gimnastică! Federația din SUA poate fi dizolvată

Comitetul Olimpic American a demarat procedurile pentru retragerea statutului Federaţiei Americane de Gimnastică (USAG), după scandalul privind abuzurile sexuale comise de către medicul Larry Nassar. Comitetul Olimpic a susținut că “sportivii merită un tratament mai bun”.

În luna ianuarie, Larry Nassar, fost medic al echipei americane, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru că a agresat sexual aproximativ 160 de gimnaste.

mackayla maroney larry nassar

Toți președinții Federației Americane de Gimnastică din ultimul an – Steve Penny, Kerry Perry, Mary Bono – și-au dat demisia, pe fondul acestui scandal de amploare.

Acțiunea pentru revocarea recunoașterii nu este o decizie pe care am luat-o cu ușurință, dar cred că este acțiunea corectă. Considerăm că provocările cu care se confruntă această organizație sunt prea mari pentru a fi depășite în actuala structură. În urmă cu câteva săptămâni, speram că va fi urmată o altă cale. Dar nu credem că mai este posibilă. USAG nu a reuşit să schimbe filozofia, să-şi reconstruiască poziţia de lider şi să garanteze interesele membrilor. Astăzi începe un proces important pentru gimnastica din Statele Unite. Drumul nu este clar, dar motivele noastre sunt clare. Vrem să asigurăm acel tip de organizație pe care o merită fiecare gimnast, antrenor și conducător de club. Meritați mai mult!“, a fost mesajul transmis de către șefa Comitetului Olimpic din SUA, Sarah Hirshland.

Simone Biles, una dintre gimnastele abuzate de către Larry Nassar, a reușit recent un nou record absolut. Americanca în vârstă de 21 de ani și-a trecut în palmares titlul mondial cu numărul 13, după ce a cucerit medalia de aur la sărituri în cadrul Campionatului Mondial de gimnastică de la Doha, Qatar.

simone biles

Delegația Statelor Unite a înregistrat cele mai bune rezultate la Campionatul Mondial de la Doha.