Nasser Al-Khelaifi, preşedintele clubului de fotbal Paris Saint-Germain, a fost pus sub acuzare în Franța pentru fapte de corupţie. Omul de afaceri din Qatar este vizat de dosarul privind atribuirea suspectă a organizării Campionatelor Mondiale de atletism din 2019.

Potrivit AFP, Al-Khelaifi este investigat din luna martie. Sunt vizate două plăți, în valoare de 3,5 milioane dolari, către Lamine Diack, fostul preşedinte al Federației Internaționale de Atletism.

Președintele lui PSG a fost pus sub acuzare pentru „corupţie activă”, existând dovezi că Al-Khelaifi a dirijat acea plată către Lamine Diack pentru a favoriza Qatar-ul.

Lamine Diack (85 de ani) a fost de asemenea inculpat. Senegalezul a fost președintele Federației Internaționale de Atletism în perioada 1999-2015.

Potrivit L’Equipe, Francis Szpiner, avocatul lui Nasser Al-Khelaifi, a contestat în instanţă punerea sub acuzare a clientului său pentru fapte de corupţie. Avocatul cere să fie constatată prescrierea faptelor, care ar fi avut loc în 2011.

Campionatele Mondiale de atletism din acest an se vor desfăşura în perioada 28 septembrie – 6 octombrie, la Doha.