Gimnastul Marian Drăgulescu protestează în fața sediului Ministerului Tineretului și Sportului, după ce a fost exclus din lotul naţional din motive medicale.  Drăgulescu a primit un avertisment din partea Poliției și riscă o amendă, întrucât nu are autorizație pentru a protesta.

Gimnastul a adus toate trofeele şi medaliile câştigate de-a lungul carierei şi le-a întins pe un drapel tricolor, la sediul MTS.

Sursa: ProSport
Sursa: Marian Cărăvan

În vârstă de 37 de ani, Marian Drăgulescu vrea să participe la Campionatele Europene din Scoția, la aproape două luni după ce a suferit o intervenție chirurgicală.

Nu știu de ce s-a ajuns la această situație. Am avut o altă discuție cu cei de la Federația Română de Gimnastică. Se pare că decizia lor, de a nu mă lăsa să concurez la Campionatul European pe propria răspundere, a rămas în picioare. Marius Urzică nu ar fi ieșit niciodată campion olimpic dacă nu ar fi concurat pe propria semnătură. Voi veni aici zilnic, sper să se sesizeze cineva și să se găsească o soluție. Simt că m-am antrenat ca prostul și își bat joc de mine. Am toate analizeze și testele la zi, am respectat toate protocoalele intervenției chirurgicale. Am avizul specialiștilor care au făcut intervenția chirurgicală. Nu cred că există vreun risc. Mă simt bine, sunt cu pregătirea la zi, vreau să merg mai departe cu visul meu„, a spus Drăgulescu.

Dacă decizia Federației Române de Gimnastică va fi menținută, Drăgulescu nu îşi va putea apăra peste trei săptămâni, la Glasgow, medaliile europene (aur şi argint) cucerite anul trecut la Cluj-Napoca.

Marian Drăgulescu deține opt titluri mondiale, zece titluri europene (recorduri absolute pentru România), plus o medalie de argint și două de bronz la Jocurile Olimpice.

Citește și Răspunsul Federației Române de Gimnastică pentru Marian Drăgulescu