Situație fără precedent în hocheiul românesc! SC Miercurea Ciuc, campioana en titre, nu s-a prezentat la meciul programat joi seară pe Patinoarul Olimpic din Braşov împotriva echipei ASC Corona Braşov, motivând că mai mulţi jucători sunt accidentaţi, şi va pierde la ”masa verde”.

Ciucanii au cerut reprogramarea meciului cu brașovenii, situație cu care Corona nu a fost de acord. Astfel, la ora meciului, 18:30, echipa Brașovului a ieșit pe gheață, arbitrii și-au făcut și ei apariția și au fluierat startul meciului. Apoi, după 15 minute de așteptare, au fluierat din nou, de data aceasta finalul partidei.

SC Miercurea Ciuc va pierde meciul cu 5-0 și va fi sancționată cu 5.000 de lei amendă și cu o penalizare de 3 puncte în clasament.

Este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva la Braşov. Din punctul meu de vedere, situaţia a fost prost gestionată de clubul din Miercurea Ciuc. Părerea mea este că puteau să trimită altă echipă, decât să piardă meciul cu 5-0 şi să fie penalizați şi amendați. În altă ordine de idei, nici nu îmi imaginez că am fi putut amâna meciul, pentru că este vorba de sport, în care cel mai bun triumfă. O situaţie asemănătoare am avut noi în februarie, când am avut cel puţin 3 accidentaţi. Ştiu că am purtat o discuţie la vremea aia, cu conducerea echipei din Miercurea Ciuc, dar nimic mai mult. Nu a fost vorba de nicio amânare şi nici nu era normal aşa ceva, pentru că este vorba despre sport. Din punctul meu de vedere, şi voi prezenta asta în primul Birou Federal, nu mi se pare corect ca, în Campionatul Naţional de seniori, un club care este finanţat de la Ministerul Sporturilor să îşi permită să nu se prezinte la un meci!”, a declarat Emilian Cernica, președintele secției de hochei de la Corona Brașov.

SC Miercurea Ciuc ocupă în continuare primul loc în Campionatul Național, cu 55 puncte, urmată de ASC Corona Braşov, cu 53 puncte.