Scandal în Cupa României! ”U” Cluj e foc și pară pe arbitraj: ”E ca si cum m-ai pune pe mine acum sa pilotez un Boeing”

Sursa foto: U Cluj/Facebook

Meciul din sferturile Cupei României dintre “U” Cluj și Viitorul Pandurii Tg. Jiu, încheiat 1-3, s-a lăsat cu scandal la adresa arbitrajului, după terminarea partidei!

În minutul 73, jucătorul gazdelor, Acka, a fost lovit în față cu cotul de un adversar în careul oaspeților, iar arbitrul Antonie nu a dictat lovitură de departajare, așa cum se așteptau ardelenii. Acest episod a stârnit reacția plină de furie a managerului ”Șepcilor Roșii”, Daniel Stanciu, care a comentat pe marginea subiectului.

daniel stanciu

Suntem supărați și frustrați pentru că a fost o situație petrecută pe finalul jocului, la scorul de 1-1. După un penalty dat celor de la Pandurii, a urmat acea fază clară de penalty, unde centralul a dat un fault în atac. Și au mai fost faze de-a lungul jocului în care deciziile au fost doar în favoarea celor de la Tg. Jiu. 

E o situație frustrantă pentru că am fost defavorizați clar. Dacă se ia o astfel de decizie, dacă un arbitru de Liga 1 ajunge să dea fault în atac după un cot în ochi, înseamnă că e ca și cum m-ai pune pe mine acum să pilotez un Boeing. 

Am încercat să tratăm totul corect, încercăm să construim totul de la 0 pentru că e un nou format al echipei. Încercăm să ajungem în Liga 1, dar pe merit sportiv. Dacă un arbitru ca Antonie își permite să vină pe Cluj Arena și să ia asemenea decizii de neînțeles, e foarte greu să speri la un fotbal în care sa primeze performanța. 

Citește și VIDEO | U Cluj, victorie la ultima fază şi sărbătoare în vestiar! Şepcile Roşii, pe patru după victoria cu CSM Slatina

E o luptă foarte strânsă pentru promovare. Sunt 10-11 echipe care luptă pentru calificarea în playoff și e posibil orice. Vrem să fim tratați cu respect noi și restul competitorilor pentru că e foarte greu să faci rost de bani, să promovezi un fotbal de calitate și un sistem organizatoric pentru un club, așa cum face ‘U’ Cluj. 

În realitate, sunt foarte mari probleme în teritoriu. Ne dorim multe, dar nimeni nu vine de 30 de ani cu un program solid care să dezvolte învățământul, sănătatea sau sportul, a declarat oficialul clujenilor la Ora exactă în sport.

CITEȘTE ȘI –>> Craiova, cea mai evitată echipă din semifinalele Cupei României: ,,E principala favorită”

Totodată, incidentul a a provocat și o reacție oficială din partea clubului ”U” Cluj la adresa arbitrajului, alături de un videoclip cu momentul în cauză.

”Respectăm Cupa României, o competiție a surprizelor, iar pentru clubul nostru, una a amintirilor plăcute, fie că vorbim de trofeul din 1965, fie, mai aproape de noi, de finala din 2015.

În această seară, competiția ne-a rezervat, însaă, o surpriză greu de digerat într-un fotbal normal, dar ușor de ascuns sub preș în fotbalul original de la noi. Fără să căutam vreo scuză pentru rezultatul negativ, remarcăm că arbitrajul din această seară a reprezentat o jignire la adresa competiției, a fotbaliștilor din cele două echipe, dar și a arbitrilor care își fac meseria cu onestitate și împart dreptatea cu ochii doar pe teren. E ca și cum arbitrul ar fi avut o cu totul altă sarcin în această seară.

Într-un astfel de climat viciat, unui club precum FC Universitatea Cluj îi este imposibil să “respire”. Cealaltă variantă, “să te faci frate cu dracu’ pana treci puntea”, am refuzat-o mereu de-a lungul istoriei.

Și, cum o imagine face cât 1.000 de cuvinte, la fel cum un fluier aiurea face cât 100.000 de vise spulberate, lăsăm aici, pentru “istorie”, câteva imagini din partida de astăzi”, a fost postarea publicată de ”U” Cluj pe pagina oficială de Facebook.

CITEȘTE ȘI –>> „U” Cluj – Viitorul Pandurii. Calificare surpriză în semifinalele Cupei României