Scandal după moartea lui Emiliano Sala! Nantes a depus o plângere la FIFA

Clubul FC Nantes a depus un memoriu la FIFA împotriva englezilor de la Cardiff City în privința transferului atacantului argentinian Emiliano Sala, decedat în urma unui accident aviatic.

Potrivit publicației L’Equipe, forul internațional a înregistrat plângerea și i-a oferit clubului Cardiff City un termen până la 3 aprilie pentru a prezenta documente în acest caz.

La 26 februarie, Nantes a cerut plata primei tranșe (de 6 milioane de euro) din suma de transfer pentru Emiliano Sala, în valoare totală de 17 milioane de euro. În baza acordului dintre cele două cluburi, acești bani trebuiau virați până la 26 ianuarie.

Sala Nantes

Avocații clubului FC Nantes au precizat că drepturile ‘canarilor’ în baza acestei înțelegeri de transfer sunt asigurate de Articolul 12a din Regulamentul FIFA privind Statutul și Transferul Jucătorilor.

Trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala (28 de ani) a fost găsit în epava unui avion care s-a prăbușit în Canalul Mânecii, iar funeraliile au avut loc în Argentina la 16 februarie.

avion sala 4

La 21 ianuarie, un avion de mici dimensiuni în care se afla Emiliano Sala a plecat de la Nantes, la ora locală 19:15, cu direcţia Cardiff, zburând la o altitudine de 1.650 de metri. După ce a depăşit Insula Guernsey, contactul cu avionul s-a pierdut.