RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Scandal după anunțarea finanțărilor de la MTS! Gușă: „Sacrifică sportul pentru nişte interese electorale”

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a anunțat finanțările pentru federațiile sportive în 2020, an olimpic. Mai multe federații sunt nemulțumite de alocări, iar preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, acuză interese electorale.

Federaţia Română de Judo a primit 5.300.000 de lei din partea MTS pentru 2020, faţă de 6.169.071 de lei cât a primit în 2019.

Conferință de presă susținută de Ministrul Tineretului și Sportului al României, Ionuț Stroe, privind finanțările federațiilor sportive ale căror cereri au fost considerate eligibile și prezentarea activității MTS la două luni de la preluarea mandatului

Publicată de Ministerul Tineretului și Sportului-România pe Luni, 13 ianuarie 2020

Am primit mai puţin decât anul trecut şi decât am bugetat anul acesta. Asta este, va trebui să suplimentăm bugetul cu sponsorizări, aşa cum am mai făcut-o şi până acum. Ce este regretabil e că federaţiilor cu şanse de medalii la Jocurile Olimpice, şi Federaţia Română de Judo este una dintre ele, sunt 4-5 cu şanse reale, din păcate, nu le-a îndeplinit cerinţa de finanţare să poată să-şi facă programul de pregătire corespunzător. Aici văd eu o mare problemă a ministrului.

Cel mai grav lucru este că nu au prioritizat bugetele federaţiilor cu şanse reale de medalii. E o mare problemă, pe care nici nu au cum să o justifice. Să nu asiguri banii de pregătire acestor federaţii e foarte grav. Eu cred că sunt foarte prudenţi, pentru că nu s-au prins cât de găurit este bugetul şi nici nu ştiu ce să facă cu obligaţiile de tip social, pentru că este an electoral. Şi atunci, mai degrabă sacrifică sportul, care probabil că ei consideră că nu le aduce voturi, pentru nişte interese electorale, ca să mai poată să mai cârpească cu bani ajutoarele sociale sau pensiile„, a spus Cozmin Gușă pentru Agerpres.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare