Organizatorii US Open, cel de-al patrulea turneu de Mare Șlem al anului, au anunțat lista jucătoarelor care au fost acceptate pe tabloul principal al întrecerii de simplu. România va avea șase reprezentante.

Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Ana Bogdan vor evolua în primul tur al competiției de la Flushing Meadows, New York.

Toate jucătoarele din Top 10 WTA au confirmat prezența la Openul Statelor Unite, iar Simona Halep ar putea fi desemnată favorita numărul 1, în funcție de rezultatele de la turneele pe hard din luna august (Montreal și Cincinnati sunt cele mai importante).

Americanca Sloane Stephens este campioana din 2017, iar jucătoarele din România nu au înregistrat rezultate notabile. Monica Niculescu a ajuns în turul trei, iar Simona Halep a fost eliminată încă din runda inaugurală (de către rusoaica Maria Șarapova).

US Open 2018 va începe pe 27 august și se va încheia pe 9 august.

Premii uriașe! Premieră în istoria turneelor de Mare Șlem

Openul Statelor Unite va pune la dispoziție premii record la ediția din acest an: 53 de milioane de dolari. Competiția din SUA oferă recompense egale atât pentru proba masculină, cât și pentru cea feminină.

Campionii din proba masculină și cea feminină vor primi câte 3,8 milioane de dolari. 

Totodată, vor fi majorate recompensele financiare pentru primele trei runde ale turneului de Mare Șlem, pentru a oferi o motivație suplimentară majorității jucătorilor.

Iată cuantumul premiilor în bani pentru fiecare rundă la Openul Statelor Unite: