Succesul obținut de Chelsea Londra în finala Europa League o ajută pe Olympique Lyon. Echipa franceză va juca direct în grupele Ligii Campionilor.

Lyon a încheiat pe locul 3 în Ligue 1 și ar fi trebuit să joace al treilea tur preliminar în Liga Campionilor şi play-off-ul pentru a ajunge în grupe.

Triumful în Europa League îi oferă lui Chelsea accesul direct în grupele Ligii Campionilor, statut pe care londonezii îl aveau deja grație locului 3 ocupat în Premier League. 

„O felicit pe Chelsea pentru victoria frumoasă din finala Europa League! Mulțumită evoluțiilor lui N’Golo Kante și Olivier Giroud, vom avea din nou șansa de a juca în grupele Ligii Campionilor”, a scris Jean-Michel Aulas, președintele lui Lyon, pe Twitter.

Anul trecut, Lyon s-a calificat în același mod în faza grupelor, după ce Atletico Madrid a câștigat Europa League și s-a clasat pe locul doi în LaLiga.

Campionatul Franței trimite doar două echipe direct în grupele Ligii Campionilor, spre deosebire de Anglia, Germania și Spania, care au câte patru echipe calificate în această fază a competiției.