Cristian Săpunaru, căpitanul echipei naționale în ultimele meciuri din Liga Națiunilor, a vorbit despre situația în care se află fotbalul românesc. Fundașul deplânge dispariția unor branduri de tradiție și lipsa unor derby-uri de calitate.

Săpunaru (34 de ani) și-a ales favorita în lupta la titlu din Liga 1 și a recunoscut că n-a mai urmărit evoluția Rapidului în Liga a 3-a.

Dacă mă pui să aleg o echipă care să-mi fi luat cumva ochii, aș zice CSU. Nu credeam că va ajunge să se bată la campionat. Chiar are potențial. Sper să nu se întâmple ceva, Doamne ferește!, și să se strice grupul. E o echipă ce poate lua titlul, a progresat mult față de anul trecut.

Sper că nu vorbesc prostii, însă Derby-ul nu mai e ce era odată. Steaua e FCSB, Dinamo e cine mai e, Craiova e CSU și FCU, Rapid e AFC sau ce mai e. Numai inițiale! E dureros pentru suporterul român. În timp ce Petrolul sau U Cluj, echipe de tradiție, sunt abia în liga a doua. Nu pot spune că evit să mă uit la televizor la astfel de meciuri, că urăsc, dar ce să văd?! Nu mai urmăresc rezultatele Rapidului de când a plecat Nico (n.a. – Daniel Niculae)„, a spus Săpunaru, într-un interviu pentru GSP.

Cristi Săpunaru a jucat în Liga 1 la Rapid București, Pandurii Târgu-Jiu și Astra Giurgiu. A câștigat două trofee – Cupa și Supercupa României cu Rapidul, în 2007.