Fostul internațional Lucian Sânmărtean a fost prezentat în funcția de manager sportiv al loturilor naționale de juniori ale României.

Sânmărtean (38 de ani) a jucat ultima dată pentru FC Voluntari și s-a retras din activitate la finalul sezonului trecut. Ulterior, s-a înscris la școala de antrenori a FRF, pentru Licența B.

Sunt mândru să fiu iarăși aproape de echipele naționale și sunt pregătit să îi ajut și să îi susțin pe tinerii fotbaliști români într-o perioadă importantă a carierei lor, cea în care acumulează cunoștințe și, ulterior, își pregătesc promovarea la seniori, a spus Sânmărtean, citat de site-ul FRF.

Lucian Sănmărtean a evoluat în cariera sa la Gloria Bistrița, Panathinaikos, Utrecht, Vaslui, Steaua, Al-Ittihad, Pandurii Tg. Jiu, Al-Taawoun și FC Voluntari. A îmbrăcat tricoul naționalei de 21 de ori, inclusiv la Campionatul European din 2016.

Mă bucur să avem alături de noi un fost fotbalist extrem de talentat al României, care a muncit mult de-a lungul carierei. Datorită experienței sale, acesta îi poate ajuta pe tinerii noștri jucători să se dezvolte corect, atât fotbalistic, cât și uman. Îi urez mult succes, a declarat Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.