Jurnaliştii din Grecia l-au contactat pe Lucian Sânmărtean după ce golgeterul lui PAOK Salonic, Aleksandar Prijovic, a fost transferat de Al Ittihad, fostă echipă a mijlocaşului român.

Prezentat drept cel mai important jucător român care a evoluat în campionatul grec, Sânmărtean a vorbit despre şansele la titlu ale echipei lui Răzvan Lucescu şi despre foştii săi coechipieri, Varela şi Toşca, ambii aflaţi în lotul lui PAOK Salonic.

Sânmărtean a avut numai cuvinte de laudă despre antrenorul român sub comanda căruia a evoluat la echipa naţională.

„În cunosc personal pe domnul Lucescu, este un caracter foarte bun şi un antrenor excelent. Cred că şi-a pus amprenta pe echipa sa. A schimbat multe lucruri de când a venit la PAOK, a făcut aceiaşi jucători să devină mai buni. Are o abilitate excelentă de a face jucătorii să se schimbe şi să devină mai buni, iar ăsta este un element important pentru un antrenor” – a spus Sânmărtean pentru Metrosport.

Toşca şi Varela, foşti coechipieri cu Sânmărtean în Liga 1, sunt acum sub comanda lui Răzvan Lucescu la PAOK Salonic.

„Pe Toşca îl ştiu de la Steaua. Foarte bun, atât ca om cât şi ca fotbalist. L-am văzut atât la echipa naţională cât şi la club şi am remarcat că s-a schimbat, a evoluat mult şi s-a maturizat. Cu Varela am fost mai întâi coleg la Vaslui, apoi la Steaua. Munceşte mult, iar jocul său a evoluat. Şi el este excelent ca persoană. Cu el şi Szukala Steaua avea cei mai buni fundaşi centrali” – a povestit fostul internaţional.

Lider în Superliga Greciei, PAOK va întâlni Asteras Tripolis în primul meci al anului din campionat. Partida din deplasare riscă însă să fie amânată. Cu 24 de ore înaintea jocului de duminică, stadionul din Tripolis era acoperit de zăpadă.

Publicată de Thalia Archonta pe Sâmbătă, 12 ianuarie 2019