Sancțiuni dure pentru colegii lui Stanciu și Ianis Hagi după cazul de rasism din meciul Rangers – Slavia Praga

Foto; Profimedia

Cei doi protagoniști din cazul de rasism din meciul Rangers – Slavia Praga și-au aflat sancțiunile.

În partida ce a avut loc pe Ibrox, în cadrul returului optimilor de finală din Europa League, câștigată de Slavia Praga cu 2-0, Ondrej Kudela, jucătorul cehilor, a fost acuzat de rasism la adresa lui Glen Kamara. Dar și elevul lui Steven Gerrard a fost acuzat că l-a lovit pe Kudela în drum spre vestiare.

Nicolae Stanciu goal
Sursa foto: Profimedia Images

La aproape o lună distanță, cei doi și-au aflat pedepsele dictate de UEFA. Kudela, colegul lui Stanciu, a fost suspendat zece meciuri din competițiile europene, iar Kamara a primit și el trei meciuri de suspendare.

”Fotbalistul Slaviei Praga, Ondrej Kudela, este suspendat pentru următoarele 10 meciuri în competiţiile UEFA, pentru un comportament rasist. Este inclusă şi suspendarea provizorie în meciul tur cu Arsenal, din sferturile de finală ale Europa League. Jucătorul lui Rangers, Glen Kamara, a fost şi el suspendat pentru 3 meciuri în competiţiile UEFA, a anunțat forului continental într-un comunicat.

profimedia 0599109051
Glen Kamara of Rangers confronts Ondrej Kúdela of Slavia Praha during the Europa League last 16 match at Ibrox Stadium, Glasgow, Sursa foto: Profimedia Images

Glen Kamara, colegul lui Ianis Hagi de le Rangers, a dezvăluit dialogul pe care l-a avut cu Ondrej Kudela în timpul meciului respectiv.

Abuzul rasist și ticălos al lui Ondrej Kudela a avut loc pe scena internațională, iar orice eșec de a acționa din partea UEFA va fi privit ca o undă verde pentru rasism. În timpul meciului de joi cu Slavia Praga, Kudela se certa cu un jucător al lui Rangers și după ce am încercat să intervin, mi-a spus să tac și apoi mi-a spus: ‘O secundă, prietene’.

Apoi a venit la mine, și-a acoperit gura cu mâna, s-a apropiat de urechea mea și a rostit următoare cuvinte: ‘Ești o maimuță nenorocită, știi și tu că asta ești’. Am fost șocat și îngrozit când am auzit un astfel de abuz rasist din partea unui jucător de fotbal profesionist, a transmis Kamara pe contul său de Twitter.

Stanciu Ianis profimedia 0596802519
Foto: Michal Beránek (Profimedia)

De asemenea, Stanciu, împreună cu colegii săi de la Slavia Praga, au lansat și ei un mesaj cu îndemnul: Spune nu rasismului.

CITEȘTE ȘI –>> Mesajul lui Ianis Hagi în scandalul de rasism de la finalul meciului Rangers – Slavia Praga!