S-au pus pe ea! Încă o fostă campioană o critică pe Simona Halep

Eliminarea surprinzătoare a Simonei Halep de la Wimbledon a produs o nouă inversare de opinii în lumea tenisului. Campioana de la Roland Garros este criticată și de Chris Evert, câștigătoare a 18 turnee de Grand Slam. 

Evert critică inconstanța Simonei. Fosta campioană crede că actualul număr 1 mondial trebuia să profite de ocazie pentru a se impune din nou într-un turneu de Grand Slam, după ce câștigase titlul de la Roland Garros.

”Înainte, jucătoarele nu câștigau un Grand Slam pentru ca apoi să spuna ‘Ok, acum mă relaxez’. Căutau să mai câștige încă unul. Campioanele au capacitatea de a câștiga un turneu, iar a doua zi pot uita asta și o iau de la capăt. Folosesc acel trofeu ca un punct de pornire. Nu știu ce se întâmplă acum, parcă nu au foame de rezultate”, a spus Evert, pentru ESPN.

Evert spunea încă de anul trecut că, în 2018, Simona Halep va câștiga primul ei Grand Slam. Continuarea o nemulțumește pe legendara sportivă americană.

Simona Halep a fost eliminată surprinzător în turul 3 de la Wimbledon, de Su-Wei Hsieh (Taiwan): 6-3, 4-6, 5-7.

Simona a spus că nu a reușit să se adapteze la suprafața de joc.

Nu poţi să le ai pe toate. Am fost super concentrată pe Wimbledon, dar suprafaţa e dificilă şi n-am prea reuşit să-mi fac jocul. E foarte greu să te acomodezi pe iarbă după ce vii de pe zgură, e cu totul altceva. Am încercat cât s-a putut să mă adaptez, dar n-a ieşit în ultimul meci”.

O altă fostă campioană, Martina Navratilova s-a dat cu capul de masă într-o emisiune, după ce a auzit explicațiile Simonei.

”A avut la dispoziție 3 săptămâni. În trecut, era doar una. Înțeleg că e mai dificil acum și că a jucat multe finale în ultima perioadă și cu România, bla, bla, bla… Dar ai trei săptămâni la dispoziție. Ia-ți una de pauză și apoi ești pregătită. Ar fi trebuit să fie relaxată, nu așa nervoasă”, a spus Navratilova.

Pentru Simona Halep urmează o perioadă de pauză. Următorul turneu la care și-a anunțat participarea este “Rogers Cup” (6-13 august).