Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi sunt singurii sportivi care au pătruns în topul celor mai admirate personalităţi ale lumii. Portughezul i-a luat faţa rivalului argentinian în clasamentul condus de Bill Gates.

Clasamentul realizat de site-ul specializat YouGov a fost întocmit după voturile a 42.000 de persoane din întreaga lume.

Ronaldo şi Messi sunt singurii sportivi aflaţi în primele 20 de personalităţi admirate ale lumii. Portughezul a urcat pe locul al şaptelea, cu un procent de 4,3% al voturilor, faţă de 3,8% primite de Messi, aflat pe poziţia a noua.

Bill Gates, Barack Obama şi Jackie Chan au prins podiumul admiraţiei primite în întreaga lume.

Interesant este faptul că în clasamentul feminin nu a pătruns nicio sportivă. Michelle Obama, Oprah şi Angelina Jolie sunt pe primele trei poziţii.

Cei de la YouGov au explicat metodologia folosită la realizarea clasamentului. Respondenţii au fost rugaţi să răspundă la două întrebări: „Pe cine admiraţi cu adevărat?” şi „Pe cine admiraţi cel mai mult?”. Printre cei invitaţi să răspundă s-au aflat persoane din ţări care acoperă două treimi din suprafaţa globului.