Simona Halep, locul 1 în clasamentul WTA, a câștigat meciul cu elvețianca Patty Schnyder, scor 6-2, 6-1, încurajată de un public efervescent în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Echipa de Fed Cup a României revine în Grupa Mondială 1 după o pauză de doi ani.

În ziua a doua a play-off-ului Fed Cup, căpitanul nejucător al Elveției, Heinz Gunthardt, a decis în ultimul moment să o înlocuiască pe Timea Bacsinszky (locul 46 WTA), care a acuzat probleme fizice după meciul de sâmbătă cu Irina Begu.

Patty Schnyder, în vârstă de 39 de ani și locul 149 în ierarhia mondială de simplu, nu a putut să se ridice la nivelul Simonei Halep. Constănțeanca a încheiat partida după aproximativ o oră.

Pe o suprafață foarte lentă de zgură, Halep a returnat foarte bine, pe fondul serviciului slab al lui Schnyder. Nu mai puțin de 10 șanse de break a avut românca, fructificând șase dintre ele. De cealaltă parte, sportiva din Elveția a reușit un singur break, în primul set.

În urma acestui rezultat, România conduce Elveția cu 3-0 și a obținut calificarea în Grupa Mondială 1 a Fed Cup. Sâmbătă, Simona Halep a câștigat cu Viktorija Golubici, scor 6-3, 1-6, 6-1, iar Irina Begu a învins-o pe Timea Bacsinszky, scor 6-4, 6-1.

Meciul 4, între Irina Begu și Viktorija Golubici, nu se va mai disputa, urmând a fi jucată doar partida de dublu.

„Este dorința mea cea mai mare să ajungem în fazele finale”

În urma victoriei din play-off-ul pentru Grupa Mondială 1 a Fed Cup, Simona Halep s-a declarat încrezătoare în vederea luptei pentru trofeu din 2019.

Astăzi am fost mai relaxată, dar la început n-a fost ușor să intru pe teren și să joc meciul decisiv. Publicul a fost extraordinar, am zis că trebuie să dau totul pe teren.

Mereu trebuie să visezi să fii acolo sus, sper să mergem cât mai departe … eu am visat de când eram mică și am avut succes. Este dorința mea cea mai mare să ajungem în fazele finale. Avem o echipă foarte bună. Sper să jucăm acasă, cu așa public este greu să pierdem.

Nu este niciodată ușor să joci pentru țara ta și mai ales acasă. Astăzi am avut mai multă încredere în returul meu„, a spus Halep pentru DigiSport.