România, printre favorite la Fed Cup 2020. Care sunt posibilele adversare pentru Halep&Co.

Organizatorii Fed Cup au anunțat că România va fi cap de serie pentru tragerea la sorți a meciurilor de calificare la turneul final din 2020, găzduit de Budapesta. Formatul competiției a fost modificat în acest an, spre nemulțumirea Simonei Halep și a altor jucătoare importante.

Cehia a primit un wild card din partea ITF pentru turneul final al Fed Cup, care va avea loc între 14 şi 19 aprilie 2020, la Budapesta.

De 11 ori câştigătoare a Cupei Federaţiei, Cehia ocupă locul 1 în clasamentul mondial, chiar dacă a fost eliminată de România în acest an, încă din faza sferturilor de finală.

Franţa, Australia şi ţara gazdă, Ungaria, sunt deja calificate la turneul final al Fed Cup. Potrivit noului format al competiției, 12 echipe se vor lupta pentru trofeu. Celelalte opt țări vor obține calificarea în urma meciurilor din play-off.

Așadar, România trebuie să treacă de o confruntare de baraj. ‘Tricolorele’ vor fi cap de serie la tragerea la sorţi, alături de SUA, Belarus, Germania, Spania, Elveţia, Belgia şi Marea Britanie.

În cealaltă urnă se vor afla Letonia, Canada, Japonia, Slovacia, Rusia, Kazahstan, Brazilia şi Olanda.

Tragerea la sorţi va avea loc pe 21 august, la Londra. Meciurile din play-off se vor disputa pe 7 şi 8 februarie 2020.

În acest an, România a ajuns în premieră în semifinalele Fed Cup, dar a pierdut dramatic în Franța, scor 2-3.