RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

România, OUT din Europa League! Ilie Dumitrescu îl ‘înțeapă’ pe Gică Hagi: “Nu face decât să-și dorească lucruri”

Veste neplăcută pentru fotbalul românesc! UEFA va înființa o nouă competiție europeană, Europa Conference League, care va prelua o bună parte dintre echipele care ar fi trebuit să participe în Europa League.

În urma acestei decizii, începând din 2021, în Europa League vor juca doar echipele din ţările clasate pe locurile 1-15 în clasamentul coeficienţilor UEFA. România ocupă în prezent locul 30.

Campioana României va juca în continuare în preliminariile Ligii Campionilor, iar dacă va fi eliminată va merge în preliminariile Europa League.

Mă uitam pe clasament, suntem pe locul 30. Mă surprinde că Cipru este pe locul 16, ultimul înainte de a intra în elită. Acesta este obiectivul UEFA, să crească și Europa League. Va fi o competiție foarte interesantă.

De la noi va intra în luptă doar campioana. Vom avea doar o singură echipă. Va fi super greu. Mai avem un sezon, în afară de acesta. Noi nu am realizat performanță în ultimii ani, asta este nota finală. Mă uitam că Rusia este pe locul șase.

Până la urmă a venit nota de plată și trebuie să o plătim. FCSB nu participă de doi ani în Europa. Hagi nu face decât să-și dorească lucruri pentru România. Este foarte greu pentru noi să fim competitivi cu ceilalți“, a spus Ilie Dumitrescu la DigiSport.

În cea de-a treia competiție europeană, UEFA Europa Conference League, vor participa 32 de echipe, împărţite în opt grupe de câte patru formaţii.

Echipele clasate pe primul loc în cele opt grupe se vor califica direct în optimi, iar formaţiile de pe locurile 2 şi 3 vor participa la un play-off, în urma căruia vor fi stabilite celelalte opt echipe din optimi.

Meciurile vor avea loc tot în zile de joi, precum în Europa League. Campioana UEFA Europa Conference League va juca în grupele Europa League.

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare