UEFA a decis ca echipa națională a României să joace fără spectatori partida de pe teren propriu cu Norvegia, din 15 octombrie. Federația Română de Fotbal a anunțat că România se va afla sub atenta supraveghere a UEFA timp de un an.

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, se teme de faptul că România ar putea fi ținta suspendărilor și pe viitor, întrucât suporterii români au produs mai multe incidente.

România este considerată recidivistă de către forul european, după ce spectatorii au încălcat regulamentele la meciurile anterioare jucate pe teren propriu. Principala problemă este reprezentată de scandările xenofobe împotriva Ungariei.

După ce s-a întâmplat la Bucureşti, la meciul cu Spania, am avut patru capete de acuzare: pirotehnice, scandări xenofobe, invadarea terenului şi a mai fost încă una, nu mai ţin minte, aşa că ne aşteptam să primim această decizie.

Înainte de meciul cu Norvegia de acasă jucăm în Feroe. În Feroe există această posibilitate ca aceste grupuri care vin la meci şi se ocupă cu aşa ceva să fie şi acolo. Că sunt peste tot. Şi dacă se întâmplă în Feroe ne pot da cu porţile închise şi cu Suedia. E foarte simplu şi cred că toate calculele astea şi le fac şi ei„, a spus Andrei Vochin la Telekom Sport.

Partida dintre România și Norvegia se va disputa pe 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, și este extrem de importantă pentru calificarea la EURO 2020.

Urmează luna viitoare meciurile cu Feroe (12 octombrie, d) și Norvegia (15 octombrie, a)#LuptamImpreuna 🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Luni, 9 septembrie 2019