România, la pământ în tenis! Ce urmează după eşecul cu Italia din Billie Jean King Cup

România a pierdut meciul de baraj pentru Grupa Mondială, la Cluj-Napoca, scor 1-3, împotriva Italiei, în cadrul Billie Jean King Cup.

Singurul punct obţinut de România în această confruntare i-a aparţinut Gabrielei Ruse, în prima partidă a zilei de sâmbăt, scor 2-1, cu Jasmine Paolini.

Mihaela Buzărnescu a pierdut meciul doi al zilei, scor 0-2 la seturi cu Cocciaretto, iar astfel România a pierdut disputa cu Italia, după ce în prima zi atât Irina Bara, cât şi Buzărnesscu au fost învinse de tenismenele din Italia.

buzar profimedia 0606092590
Mihaela Buzarnescu Foto: Profimedia

Astfel, în 2022 România va evolua în a doua serie valorică, mai exact în Grupa I, o fază a competiţiei în care vor mai fi prezente naţionale precum Brazilia, Mexic, Serbia, India, Japonia, Argentina și China. Aceste naţionale au fost şi ele învinse în faza play-off-ului, din cadrul Billie Jean King Cup.

În această fază, România va evolua într-o grupă de trei sau patru echipe ce vor face parte din zona europeană.

Gabriela Ruse

Pentru a ajunge din nou în Grupa Mondială, România va fi nevotă să se claseze pe una din primele două poziţii ale claamentului final.

Primul meci din această fază a Billie Jean King Cup ar urma să aibă loc în februarie 2022, iar un nou baraj pentru a ajunge în Grupa Mondială ar trebui să se dispute în aprilie 2022.

Romania Tennis 1 scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Citeşte şi Mesajul Simonei Halep, înaintea întâlnirii România – Italia din play-off-ul “Billie Jean King Cup”