România, într-o situaţie bizară! Se află în urna a 2-a valorică după cea mai slabă performanţă

România a reuşit să ajungă în urna a doua valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor de Campionat Mondial din 2022.

Naţionala a reuşit să ajungă în urna a 2-a şi datorită rezultatelor favorabile din ultima seară de Nations League pe anul 2020. Dacă România a reuşit să obţină un egal cu Irlanda de Nord, scor 1-1, victoria Serbiei cu Rusia a împins-o categoric pe echipa lui Mirel Rădoi pe a doua treaptă a fotbalului european.

Din toate formaţiile prezente în urna a doua, România este singura ţară care nu participă la Campionatul European din vară.

IrlandaDeNordRomania

Nici în anul 2018 lucrurile nu au stat mai bine. România a terminat pe locul 4 în grupa de calificare pentru Campionatul Mondial. Naţionala a reuşit să strângă atunci doar 13 puncte în clasament. Peste ,,tricolori” au terminat Polonia, Danemarca şi Muntenegru. Locul de baraj a fost foarte departe, ţinând cont că Danemarca a încheiat grupa cu 20 de puncte.

O nouă campanie de calificare a fost ratată pentru Campionatul European 2020. Grupa a fost câştigată fără emoţii de Spania. Din nou, Danemarca a fost peste noi şi în această grupă de calificare, adunând 21 de puncte. A fost un nou eşec pentru prima reprezentativă.

RomaniaBelarus

România va avea emoţii în continuare, pentru că în urna a 3-a sunt adversari la fel de puternici ca în primele două urne valorice. Echipe ca Rusia, Norvegia, Ungaria sunt în urna a treia, dar valoric sunt toate peste România. Norvegia chiar a jucat cu România în grupa de Nations League, unde a zdrobit naţionala cu 4-0. Meciul retur nu s-a disputat, iar ,,tricolorii” au câştigat meciul cu 3-0 la masa verde.

Iată cum arată urnele valorice pentru calificările de la Campionatul Mondial din 2022

Urna 1: Belgia, Franţa, Anglia, Portugalia, Spania, Croaţia, Italia, Danemarca, Germania, Olanda
Urna 2: Elveţia, Polonia, Suedia, Ţara Galilor, Austria, Ucraina, Turcia, Serbia, Slovacia, România
Urna 3: Rusia, Irlanda, Ungaria, Norvegia, Cehia, Scoţia, Islanda, Irlanda de Nord, Grecia, Finlanda
Urna 4: Bosnia, Slovenia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Bulgaria, Belarus, Israel, Georgia, Luxemburg
Urna 5: Cipru, Armenia, Feroe, Azerbaidjan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra
Urna 6: Moldova, Malta, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino
RomaniaBelarus
Campionatul Mondial din Qatar va avea loc în anul 2022, în luna noiembrie, mai exact pe data de 21.
Campionatul European 2020 va avea loc în vara anului 2021, acesta fiind amânat din cauza pandemiei de Covid-19. România va urmări din faţa televizorului meciurile de la EURO 2020 care se vor disputa şi la Bucureşti.

Citeşte şi EXCLUSIV | Prima reacție a antrenorului acuzat de hărțuire sexuală! ”Am o mie de dovezi că fata aceasta nu are dreptate”