Echipa națională de fotbal a României a câștigat meciul amical cu reprezentativa Finlandei, scor 2-0, la Ploiești. Golurile au fost înscrise de către Cristi Manea și Ciprian Deac, jucătorii lui CFR Cluj. Pentru ‘tricolori’ urmează debutul în Liga Națiunilor, la 7 septembrie, cu Muntenegru. 

Cristian Manea a reușit primul său gol la echipa naţională. Fundașul dreapta a deschis scorul în minutul 37. Portarul finlandez a respins în faţă un şut bun al lui Mitriţă, iar Manea a trimis mingea în plasă din apropiere.

Ciprian Deac a înscris în minutul 61, la capătul unei superbe acţiuni de echipă. Manea a combinat cu Băluţă şi Mitriţă, apoi Băluţă i-a pasat lui Mitriţă, care a recentrat în faţa porţii. Un apărător finlandez a deviat mingea, iar Deac a marcat cu un şut din prima.

Portarul Bogdan Lobonț (40 de ani) a jucat ultimul meci în tricoul echipei naționale, fiind introdus pe teren în minutul 87 în locul lui Ciprian Tătărușanu. 

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe 5 Iunie 2018

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe 5 Iunie 2018

România: Tătăruşanu (Lobonţ 87′) – Cr. Manea, Săpunaru (Toşca 57′), Bălaşa, Bancu – Anton, Stoian – Deac (Man 64′), Mitriţă (Grozav 80′), Budescu (Chipciu 57′) – Băluţă (Pușcaș 62′). Selecționer: Cosmin Contra.

Finlanda: Hradecky – Toivomaki, Toivio, Vaisanen, Pirinen (Uronen 63′) – Lod, Lam (Kamara 61′), Sparv, Taylor (Vayrynen 76′) – Sadik (Karjalainen 63′), Skrabb (Soiri 59′). Selecționer: Markku Kanerva.

Finlanda, locul 62 în clasamentul FIFA, nu mai pierduse un meci de un an. 

Echipa națională a României continuă seria de meciuri fără înfrângere la Ploiești: șase victorii și o remiză.

În 2017, Finlanda a înregistrat mai multe rezultate notabile: 1-0 acasă cu Islanda, echipă calificată la Mondialul din acest an, 1-1 în Croația și 2-2 pe teren propriu cu Turcia.