UPDATE VIDEO | România, campioană europeană la canotaj, în problele de opt plus 1 și dublu vâsle feminin

Sursa foto: Facebook Federația Română de Canotaj

UPDATE: Echipajul feminin de opt plus 1 al României a câștigat, duminică, medalia de aur, la Campionatele Europene de canotaj, de la Varese (Italia).

Echipajul a fost format format din sportivele Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea. Cursa a fost încheiată cu timpul de 6:06.67 minute. Pe podium au mai urcat Olanda (6:09.98) şi Rusia (6:14.40).


România participă în aceste zile la Campionatul European de Canotaj de la Varese și a obținut deja primele medalii.

Prima medalia pentru delegația României a fost adusă de Gianina Beleagă, care a câștigat medalia de argint la simplu feminin, categoria ușoară (LW1x). Aurul a fost câștigat de Belarus.

În proba similară masculină, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă s-au clasat pe locul 4, insuficent pentru o medalie de bronz, adjudecată de Serbia. Croația și Italia au fost primele.

Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș au obținut a doua medalie pentru România, cea de argint la proba de dublu rame (W2-). Pe locul 1 s-a clasat Marea Britanie, iar Spania a prins podiumul.

Mădălina Hegheș, Roxana Parașcanu, Nicoleta Pașcanu, Elena Logofătu au încheiat finala de patru rame (W4-) abia pe locul 4, insuficient pentru o medalie.

Medalia de aur a fost cucerită de echipajul format din Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Radiș, în proba de dublu vâsle (W2x), după ce s-au impus categoris în fața Lituaniei. Cele două fete și-au păstrat titlul european obținut în 2020.

A patra medalie, și totodată ultima, a fost câștigată de echipajul de patru rame masculin (M4-), format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari. Tricolorii nu au reușit să facă față Marii Britanii

Canotajul reprezintă principala speranță a sportului românesc de a avea medalii la Jocurile Olimpice de Vară din acest an de la Tokyo.

CITEȘTE ȘI –>> Performanța cere sacrificii! Elisabeta Lipă: “Sunteți nişte modele pentru cei mici!”