Naționala de tineret a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Italia și San Marino și a obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Selecționerul Mirel Rădoi le-a mulțumit fanilor români pentru susținerea extraordinară.

România a făcut egal cu Franța, scor 0-0, și a câștigat grupa C, cu 7 puncte.

Urmează confruntarea din semifinale cu Germania, joi, de la ora 19:00, la Bologna.

Istoria continuă, povestea continuă și cred că, indiferent de adversar, va trebui să continuăm povestea asta frumoasă. Felicit jucătorii, felicit suporterii. Am încercat să odihnim câțiva jucători și chiar suntem fericiți pentru că am terminat pe primul loc, așa cum ne-am propus înainte de această partidă.

Nu ne-am gândit doar să odihnim jucători, ci să avem prospețime și să facem pressing-ul pe început de meci. Evident, cu acest rezultat în spate, am cedat puțin inițiativa și ne-am retras. Dar cred că am meritat acest punct și Franța nu și-a creat multe ocazii de gol. Din punct de vedere tactic, nu ne-au surprins absolut deloc. Știam că Dembele nu va juca și că Mateta va fi titular.

Publicul a fost fabulos! Cred că, indiferent unde ne-am duce și indiferent de rezultat, un stadion întreg ne va aplauda. Le mulțumim, sper că i-am făcut fericiți și mândri de noi. Ați fost minunați! Veniți alături de noi să ne bucurăm la următoarele rezultate! Hai, România„, a spus Mirel Rădoi la TVR 1.

România se califică în premieră în semifinalele unui Campionat European.

Urmează GERMANIA în SEMIFINALE, joi, la Bologna❗👉 bit.ly/2xdd1xa#LuptamImpreuna pentru un loc în FINALĂ! 🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Luni, 24 iunie 2019