Cristina Neagu, liderul naționalei de handbal a României, ne facem să visăm cu ochii deschiși la podiumul Europeanului din Franța. „Gândul îmi zboară la o medalie”, e sinceră jucătoarea noastră.

Naționala României merge ceas la Campionatul European din Franța. Cu trei victorii în primele trei meciuri, fetele lui Ambros Martin au ajuns în Grupa Principală cu maximum de puncte, iar acolo le așteaptă duelurile cu Olanda, Ungaria și Spania, pentru un loc în semifinale.

Conduse magistral din teren de cea mai valoroasă jucătoare a lumii, Cristina Neagu, „tricolorele” sunt gata de confruntarea de duminică, cu reprezentativa Olandei, echipă antrenată de daneză Helle Thomsen, o bună cunoscătoare a handbalului românesc, după ce a pregătit o perioadă pe CSM București.

Căpitanul României nu se teme de niciunul dintre adversari și recunoaște că își dorește să-și mai adauge în palmares un trofeu cu echipa, după cele cinci căștigate deja: bronz la Europeanul din 2010, la senioare, bronz la Mondial în 2015, tot la senioare, bronz la turneul final European de tineret din 2007 și la Mondialul de tineret din 2006, dar și argint la Europeanul de junioare din 2005.

„Mi-aș dori enorm să închei anul cu o medalie. Gândul îmi zboară acolo și, inevitabil, la calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus Neagu.

„Toată lumea se bazează pe mine”

Desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii, interul de la CSM București știe ce înseamnă să fii un lider absolut și ia întreaga presiune asupra ei. „Știu că fetele se bazează pe mine, se întâmplă acest lucru de câțiva ani, dar nu mă deranjează. Oricum, doar împreună putem face lucruri frumoase, nu se câștigă medalii doar prin prestațiile unei jucătoare” .