Echipa masculină de handbal a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2019, deși a câștigat returul de pe teren propriu împotriva reprezentativei Macedoniei, scor 26-25. În manșa tur a barajului de calificare, macedonenii s-au impus cu 32-24.

în Sala Polivalentă ‘Horia Demian’ din Cluj-Napoca, tricolorii au câștigat la limită prima repriză, scor 12-11. În repriza a doua, România a controlat autoritar jocul și a avut un avantaj maxim de patru goluri.

România: Popescu, T. Stănescu – portari; Mocanu, M. Bujor, Ramba, Rotaru, Grigoraş, Ghionea, Racoţea, Sadoveac, Soare, Csog, Csepreghi, Humet, Fotache, Militaru.

Macedonia: Mitrevski, Ristovski – portari; Manaskov, Velkovski, Stoilov, K. Lazarov, Taleski, Mirkulovski, V. Markoski, N. Markoski, Pribak, Georgievski, F. Lazarov, Kuzmanovski, Popovski, Peshevski.

Echipa națională de handbal masculin a României, antrenată în prezent de către spaniolul Xavier Pascual, nu s-a mai calificat la Campionatul Mondial din anul 2011, când s-a clasat pe locul 19 la ediția găzduită de Suedia.