Roland Garros | Halep, letală la retur pe zgura de la Paris! Cifrele fantastice ale Simonei

Simona Halep (locul 3 WTA) a impresionat în optimile de finală de la Roland Garros, reușind să câștige după doar 45 de minute în fața unei jucătoare promițătoare, poloneza Iga Swiatek. Constănțeanca are cifre senzaționale la retur pe zgura de la Paris.

6-1, 6-0 s-a încheiat meciul Simona Halep – Iga Swiatek. Raportul punctelor câștigate a fost 52-21.

Simona Halep a reușit 17 lovituri direct câștigătoare și a comis doar 7 erori neforțate. Din zece șanse de break obținute, românca a fructificat șapte.

Halep (27 de ani) a înregistrat cea mai clară victorie la Roland Garros din istoria participărilor. Simona a mai avut succese cu maximum două game-uri cedate (6-0, 6-2 în 2016 și 6-1, 6-1 în 2017).

În același timp, ‘Super Simo’ şi-a egalat recordul celei mai categorice victorii la un turneu de Mare Şlem, după performanța din 2013, în turul al treilea la US Open (6-1, 6-0 cu rusoaica Maria Kirilenko) și 2014, în primul tur la Australian Open (6-0, 6-1 cu poloneza Katarzyna Piter).

Potrivit site-ului WTA, Simona Halep a excelat la retur în acest an la Roland Garros. Campioana en titre a făcut break în 16 game-uri consecutive. Ultima dată când o adversară și-a făcut serviciul a fost în turul doi, cu poloneza Magda Linette.

Halep a câștigat 70% dintre game-urile la retur, în condițiile în care media break-urilor din acest an la Paris este de numai 37%. 

Statistica nu este surprinzătoare, având în vedere că Simona Halep a fost cea mai bună jucătoare la retur din întreg circuitul WTA în 2018.

Amanda Anisimova (17 ani, locul 51 WTA) este adversara din sferturile de finală pentru Simona Halep. Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit.