Roger Federer nu va juca la Australian Open! “Este foarte dezamăgit!”

federer madrid

Roger Federer nu va participa la Australian Open! Anunţul oficial a fost făcut de agentul jucătorului care a avut un an măcinat de intervenţiile chirurgicale suferite.

Fanii marelui campion elveţian sunt nevoiţi să mai aştepte revenirea pe teren a lui Federer. Jucătorul cu 20 de titluri de grand slam în palmares nu va fi prezent la primul turneu de grand slam al anului.

“Roger a decis să nu participe la Australian Open 2021. A progresat enorm în ultimele câteva luni cu recuperarea genunchiului și cu forma fizică, însă după o serie de consultații cu echipa, el a decis că cea mai bună decizie pe termen lung este să revină în competiții doar după Australian Open. Voi începe discuțiile cu Roger în săptămâna care urmează pentru a stabili împreună un program al turneelor la care va merge în restul sezonului, a transmis agentul jucătorului, Tony Godsick, într-un comunicat oficial către AP.

Federer a suferit două intervenţii chirurgicale în 2020 şi ia în calcul inclusiv retragerea din activitate.

Am făcut multă fizioterapie şi mult antrenament fizic în ultima vreme, acum să vedem cum merge tenisul. Mi-aş fi dorit să fiu mai avansat cu programul meu, dar sunt încă fericit că sunt acolo unde sunt acum. Operaţia din iunie a fost un adevărat stop pentru mine. Sper că mă voi întoarce pe teren în 2021 şi sper că mai e ceva de văzut la mine anul viitor. Dar dacă asta a fost tot, a fost un final incredibil (n.r. – de carieră) pentru mine, cu aceste Sport Awards, a declarat recent elveţianul.

Federer va împlini 40 de ani vara viitoare şi ratează Australian Open pentru prima oară în carieră. Elveţianul şi-a reluat antrenamentele în luna noiembrie. Primul turneu de grand slam al anului va începe în 2021 pe 8 februarie, cu două săptămâni mai târziu decât în mod obişnuit.

Roger Federer a câştigat Australian Open de şase ori, ultima oară în 2018.

Jucătorul elveţian are în palmares 103 titluri ATP. Este al doilea la acest capitol în ierarhia all-time, după Jimmy Connors.

La numărul de titluri de grand slam câştigate, 20, Federer este egalat doar de Rafael Nadal.