Roberto Martinez e mulțumit de prestația belgienilor: “A fost o chestiune de detalii”

Franța a învins Belgia cu 1-0 și s-a calificat în finala Cupei Mondiale din Rusia. Selecționerul belgienilor, Roberto Martinez, s-a declarat mulțumit de atitudinea jucătorilor săi și consideră că singura diferență dintre cele două echipe s-a văzut la fazele fixe.

La Sankt Petersburg, Samuel Umtiti a înscris singurul gol, în minutul 51. Fundașul Barcelonei a trimis cu capul la colțul scurt, în urma unui corner. Centrarea i-a aparținut lui Griezmann.

Astăzi a fost o chestiune de detalii. Din păcate pentru noi, diferența s-a făcut la fazele fixe. Meciul a fost foarte echilibrat, era clar că va câștiga echipa care va specula o fază în careu și care va avea puțin noroc. În ciuda înfrângerii, atitudinea și efortul jucătorilor mei au fost fantastice. Nu puteam să cer mai mult. Trebuie să înțelegem că în fotbal trebuie să existe o echipă care pierde, dar am pierdut în cel mai bun mod posibil. Au încercat până în ultima secundă, s-au luptat pentru fiecare minge și pentru fiecare corner. Trebuie să lăsăm în urmă această dezamăgire, mai avem un meci de jucat și vreau să încheiem această competiție la nivel înalt. Nu merităm să părăsim turneul cu un gust amar“, a spus Roberto Martinez după meci, potrivit BBC.

După o pauză de 12 ani, Franța ajunge din nou într-o finală de Cupă Mondială. În 2006, Germania a câștigat trofeul.

Belgia va disputa finala mică a Cupei Mondiale din Rusia, sâmbătă, împotriva echipei învinse din partida Anglia – Croația, de miercuri.