Rivaldo și Berbatov au prefațat meciul CFR Cluj – AS Roma: “Jucătorii de la CFR să arate Europei cine sunt”

Dimitar Berbatov (39 de ani) a prefațat meciul CFR Cluj – AS Roma, programat joi seară, în etapa a patra a grupelor Europa League. 

Bulgarul a subliniat importanța unui antrenor care are experiență în Europa ca jucător .

Experiența vastă pe care Dan Petrescu o are în fotbalul european, jucând multe meciuri la nivel de vârf, înseamnă că știe cum să pregătească meciurile mari. Cred că poate să imprime aceste cunoștințe și încrederea sa și jucătorilor, pentru ca aceștia să poată performa cel mai bine posibil”, a declarat Berbatov despre partida din această seară.

Berbatov a evoluat la Manchester United în perioada 2008-2012. Bulgarul a câștigat 7 trofee, printre care se numără 2 titluri în Premier League și o Ligă a Campionilor.

Ca manager, când ai fost un jucător bun și ai jucat în multe meciuri importante – în special pentru Chelsea, cum a făcut-o Dan Petrescu – cred că ai acea mentalitate că poți reuși să obții ceva chiar și atunci când echipa ta mai mică joacă împotriva unei echipe mari”, a adăugat bulgarul.

Citește și – Omagiu adus lui Diego Armando Maradona: “Priveam cum Dumnezeu vine spre noi”. Ale cui sunt cuvintele

Campion cu naționala Braziliei în 2002 și câștigător al Balonului de Aur, Rivaldo a prefațat, la rândul lui, partida CFR Cluj – AS Roma.

Experiența europeană a lui Dan Petrescu reprezintă un factor-cheie pentru CFR Cluj, în special dacă clubul nu are în lot jucători cu mare experiență în competițiile europene. A avea un manager cu asemenea meciuri în picioare este un bonus. El poate transmite experiența sa și jucătorilor, punându-i într-o stare mentală corectă pentru acest meci mare”, a declarat Rivaldo.

Într-un context fără fani pe stadion, devine mai ușor pentru jucători, fără presiunea în plus. Petrescu probabil îi va avertiza că este un moment important pentru club, că trebuie să încerce să-și pună amprenta asupra jocului, să joace un fotbal de calitate și să arate Europei cine sunt. Prezența lui este foarte importantă și relaxantă pentru jucătorii săi”, a mai spus fostul mare internațional brazilian.

rivaldo 1

CFR Cluj întâlneşte, joi, de la ora 22:00, pe teren propriu, formaţia italiană AS Roma, într-un meci contând pentru Grupa A din Europa League.

Citește și – Vești proaste pentru Dan Petrescu. AS Roma aliniază cea mai bună formulă de start în meciul cu CFR Cluj