Organizarea turneului de tenis feminin BRD Bucharest Open este pusă sub semnul întrebării în 2019, din cauza lipsei de finanțare. Competiția ar putea fi mutată la Budapesta, dar preşedintele Federației Române de Tenis, George Cosac, promite că nu se va întâmpla acest lucru.

Turneul BRD Bucharest Open, dotat cu premii totale de 226.750 de dolari, s-a desfăşurat începând cu anul 2014 la Arenele BNR din Capitală.

Competiţia a fost închiriată de Federaţia Română de Tenis de la maghiarul Jeno Marky, proprietarul licenţei, pe o perioadă de cinci ani, până în 2018.

George Cosac susține că sunt 95% şanse de a organiza turneul WTA în România, deși mai sunt probleme de rezolvat.

Am avut o conferinţă cu conducerea WTA, cred că acum două săptămâni, împreună cu directorul general, i-am prezentat toate aspectele legate de situaţia din România. Am prezentat absolut tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani legat de acest turneu. Le-am prezentat toate aspectele, legat de public, de sportive, de necesitatea unui turneu în România. Dânşii au înţeles şi se pare că de la 5% şanse de a organiza competiţia în România, am ajuns la 95% şanse. Rămâne să picăm de comun acord cu proprietarul turneului şi să facem un contract. Nu va fi uşor, ca şi anul trecut, vom alerga după finanţare. Zilnic avem destule piedici„, a spus președintele Federației Române de Tenis, în cadrul unei conferințe de presă.

Letona Anastasija Sevastova a câștigat turneul de la București în 2018, Irina Begu a cucerit trofeul în 2017, iar Simona Halep a fost campioana ediției din 2016.

În 2017, România a rămas fără turneul de tenis masculin BRD Năstase Ţiriac Trophy, de categorie ATP 250, întrucât Arenele BNR nu mai corespundeau cerinţelor, Terenul Central fiind închis.