Revoluţie la nivel înalt! Mbappe şi Haaland au furat primplanul în Champions League

Kylian Mbappe şi Erling Haaland au luat pe sus fotbalul mondial în actualul sezon din UEFA Champions League. După prestaţiile din prima manşă a optimilor de finală, starurile de la PSG şi Borussia Dortmund au trecut în centrul atenţiei. 

Mbappe a fost eroul lui PSG pe Nou Camp. Parizienii s-au impus cu 4-1 în faţa Barcelonei, iar starul francez a reuşit un hat-trick. O zi mai târziu, Haaland a reuşit o dublă şi o pasă de gol în victoria obţinută de Borussia Dortmund, 3-2 în deplasare la Sevilla.

Mbappe şi Haaland sunt singurii jucători din istorie care ajunseseră la cota 18 goluri înscrise în UEFA Champions League înainte de a împlini 21 de ani! În actualul sezon, Mbappe (20 ani) a încris de cinci ori, iar Haaland (22 ani) este golgeterul competiţiei, cu opt reuşite. 

mbappe barcelona psg liga campionilor profimedia 0591436414
Sursa Foto: Profimedia Images

La fel ca Messi şi Ronaldo, Haaland şi Mbappe sunt animaţi fiecare de succesul celuilalt. Norvegianul a confirmat asta după prestaţia de cinci stele de la Sevilla. “Am văzut hat-trick-ul lui Mbappe şi asta mi-a dat motivaţie gratuită. Aşa că îi mulţumesc!” – a spus Haaland la finalul partidei.

Dacă Mbappe a confirmat că va continua la Paris Saint Germain şi în următorul sezon, norvegianul Haaland este ţinta principală a spaniolilor de la Real Madrid. “Real şi fanii săi mă doresc? Este mereu bine să ştii că eşti dorit!” – le-a făcut Haaland cu ochiul madrilenilor după victoria de la Sevilla.

De la începutul sezonului trecut din UEFA Champions League, Haaland şi Mbappe au marcat împreună 28 de goluri, faţă de numai 15 reuşite ale tandemului Messi – Ronaldo. 

Cei care se grăbesc să îi compare pe cei doi cu coloşii Ronaldo şi Messi mai au însă de aşteptat. Spre exemplu, pentru a ajunge la totalul de 763 de goluri ale portughezului, Kylian Mbappe ar avea nevoie să înscrie 44 de goluri pe sezon până la 35 de ani.