Revenire de senzație în Formula 1! A fost aproape de moarte în 2011

Pilotul polonez Robert Kubica a anunțat că va reveni în Formula 1, după o pauză de opt ani. La 33 de ani, Kubica a semnat un contract pe un sezon cu echipa Williams. În 2011, Robert Kubica a suferit un accident grav la un raliu în Italia, fiind la un pas să-și piardă brațul drept.

Considerat unul dintre cei mai talentați piloți de Formula 1, Kubica ar putea marca una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria sportului.

În sezonul 2019, Robert Kubica îl va avea ca partener la Williams pe britanicul George Russell (20 de ani), care va debuta în Formula 1.

2010 este anul în care Kubica a concurat ultima dată în Formula 1, pentru echipa Renault. A reușit trei podiumuri și a încheiat sezonul pe locul 8.

Din 2013 până în 2016, polonezul a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). A fost pilot de teste în Formula 1 în 2017 și 2018.

Din punct de vedere uman, înțeleg că este o poveste în care probabil nu a crezut nimeni. Probabil că eu am fost singura persoană care nu a renunțat niciodată, fiind alături de oamenii din jurul meu. Mă gândeam că revenirea ar putea fi nerealizabilă. Dar situația actuală arată că nimic nu este imposibil. Din punctul de vedere al pilotului, trebuie să mai așteptăm câteva luni. Dacă nu eram apt să conduc competitiv, nu mai eram aici. Este normal ca unii oameni să se gândească la anumite limite ale mele și să se întrebe cum este posibil. Dar pot să o fac, știu că este greu de crezut. Williams m-a văzut în ultimele 16-18 luni“, a spus Kubica, citat de BBC.

Accidentul groaznic din 2011 l-a marcat pe viață

La 6 februarie 2011, Robert Kubica a luat parte la raliul Andorrei într-o mașină de curse Skoda Fabia S2000, cu care a ieșit în decor. O parte dintr-un parapet a străpuns mașina.

Polonezul a fost transportat la spitalul Santa Corona din Pietra Ligure, având mai multe fracturi. Medicii au reușit să-i salveze brațul, după o operație de peste șapte ore.