Selecționerul Cosmin Contra a urmărit cu atenție debutul echipei naționale de tineret la Campionatul European. După succesul cu 4-1 în fața Croației, Contra l-a remarcat pe Tudor Băluță, care este un jucător important și pentru prima reprezentativă.

În San Marino, George Puşcaş (11′ – penalty), Ianis Hagi (14′), Tudor Băluţă (66′) și Adrian Petre (90+1′) au înscris pentru România, iar Vlasic (18′) a reușit golul croaților.

O victorie foarte importantă pentru moralul băieţilor, jocul a dat satisfacţie în multe momente, au fost şi momente în care au suferit, dar era normal cu o echipă foarte puternică. Sunt fericit pentru victoria băieţilor. Au fost zece minute extraordinare, cu cele două goluri marcate, echipa a fost agresivă, planul gândit de Mirel a dat roade, după care am suferit câteva minute, la 2-1, dar am trecut cu bine.

La pauză s-au făcut unele ajustări şi am mai marcat două goluri, care sunt foarte importante pentru o eventuală calificare în semifinale. Planul tactic a funcţionat foarte bine şi i-au surprins pe croați, ei jucând un 4-3-3. Mirel i-a surprins prin mişcarea lui Dennis Man între linii, prin mişcarea permanentă a lui Ianis Hagi în spatele lui Puşcaş, Puşcaş a cerut întotdeauna mingea în adâncime, i-a făcut pe cei doi fundaşi centrali să lărgească echipa.

Pentru mine, imperiali au fost cei doi mijlocaşi centrali şi cei doi fundaşi. Tudor Băluţă a făcut un meci extraordinar din punct de vedree tactic, atât pe fază defensivă, cât şi pe faza ofensivă, Cicâldău la fel. Axul central al echipei, cu Radu în poartă, cei doi fundaşi centrali, cei doi mijlocaşi şi Puşcaş, inclusiv Ianis, chiar dacă nu a avut realizări foarte multe. Pentru mine, Băluţă a fost cel mai bun jucător din echipa noastră„, a spus Cosmin Contra la DigiSport.

Dintre jucătorii folosiți astăzi de către Mirel Rădoi, nouă au făcut parte și din lotul echipei naționale de seniori (Radu, Nedelcearu, Manea, Cicâldău, Băluță, Ianis Hagi, Ivan, Man, Pușcaș).

Următorul meci al României va avea loc vineri, de la ora 19:30, cu Anglia. Confruntarea se va disputa în Italia, la Cesena.