Update 20.00: „Am vrut să deschid mentalitatea spre vis. Cred că am inspirat multă lume, sper ca acest rezultat să dea mai multă încredere oamenilor că orice e posibil! Vreau un milion de copii, care să meargă la tenis. Şi, apoi să venim cu toţii pe un stadion să-i sărbătorim. Voi merge prin ţară, după US Open, pentru ca tot mai mulţi copii să se îndrepte spre tenis” a mai spus sportiva româncă.

Update 19.57: Mihai Stoichiţă, directorul Comisie Tehnice a FRF, i-a oferit ”Reginei de la Wimbledon” un tricou al echipei naționale cu numele ei pe spate şi cifra 1.

Update 19.30: Ion Țiriac, președintele FRT, analizează finala de la Wimbledon alături de Simona Halep.

Update 19.12: Simona: ”Am fost inspirată de acești campioni care au venit în această seară specială. Este o onoare pentru mine. O parte din acest trofeu aș vrea îl dedic mamei mele. Le mulțumesc părinților și familiei, tuturor antrenorilor care au fost alături de mine, lui Ilie Năstase, care ne-a făcut să iubim acest sport și domnului Ion Țiriac, care mi-a dat sfaturi destul de dure.”

Update 19.00: Simona Halep: ”Acest trofeu este al țării. Este o seară foarte specială pentru mine. Să ne bucurăm și să ne gândim că se mai pot întâmpla astfel de zile. Vă mulțumesc foarte mult.”

Simona Halep le va prezenta astăzi românilor trofeul cucerit la Wimbledon. Evenimentul va începe de la ora 19:00, pe Arena Națională, iar accesul publicului este gratuit.

Sportiva româncă a câștigat în premieră trofeul de la Wimbledon, după ce a învins-o pe Serena Williams în doar 55 de minute, scor 6-2, 6-2.

Cu 30 de minute înaintea evenimentului, aproximativ 12.000 de suporteri sunt prezenți pe Arena Națională. Ion Țiriac, președintele FRF, va ține un discurs, iar Andra va cânta imnul național al României.

După performanța sportivei românce, președintele României îi va acorda Simonei Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincţie a statului român.

Citește și Rețeta succesului! Antrenorul Simonei Halep surprinde: ”Dacă se întâmplă asta, nu mai pierde niciun meci tot anul”