”Tricolorii” U21 vor debuta astăzi la Campionatul European de Tineret, iar Gică Hagi are încredere totală în noua generație a fotbalului românesc.

Meciul se va disputa pe stadionul Serravalle, din San Marino, de la ora 19:30. Fanii români au cumpărat aproape 4.000 din cele 4.500 de bilete puse în vânzare.

”Regele” fotbalului românesc crede că noua generație de jucători care îmbracă tricoul echipei naționale poate depăși performanțele realizate de ”Generația de Aur”. Hagi este de părere că toate echipele din grupa României, Croația, Anglia și Franța, vor juca foarte bine.

”E o generație care poate fi mai bună ca a noastră, cea care a reușit performanța de la Mondialul din 1994. Simțindu-i și văzându-i pe acești copii, pe care-i cunosc de mici, am mare încredere în ei. Au demonstrat până acum că sunt buni, puternici, se pot duela cu oricine de afară. Trebuie doar să certifice nivelul la care au ajuns, să facă performanță pentru ei, să ne aducă și nouă fericire.

Nu există la un turneu final o echipă care să nu fie foarte bună. Poți face zero puncte sau maximum! Dar trebuie să fii de top, să joci ambele faze, tot! Important e că băieții ăștia ne dau speranțe că vom deveni iarăși mari.” a declarat Gică Hagi pentru Gazeta Sporturilor.

Ianis, fiul lui Gică Hagi, este unul dintre fotbaliștii de bază ai lui Mirel Rădoi. ”Regele” a dezvăluit ce i-a transmis acestuia înaintea debutului la EURO: ”I-am spus să meargă acolo cu gândul că numai împreună pot fi cei mai mari. Au un antrenor și un colectiv foarte bune, sperăm ca toți să fie și inspirați. Viața înseamnă oportunități și decizii. Depinde doar de ei să ne arate cât sunt, într-adevăr, de puternici!” a explicat ”Regele”.

Programul grupei C:

18 iunie: România – Croația (San Marino, 19:30), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)

21 iunie: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)

24 iunie: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

Citește și Ianis Hagi, mesaj pentru suporterii echipei naționale! Cum se simte fiul ”Regelui” și ce promisiune a făcut