Real Madrid a redevenit cel mai valoros club de fotbal din lume! Clasamentul Forbes

Manchester United a pierdut poziția de lider în clasamentul celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume, ierarhie stabilită anual de revista economică americană Forbes. Real Madrid deține supremația în 2019.

Potrivit Forbes, Real Madrid are o valoare estimată la 4,24 miliarde de dolari, în creştere cu 9% faţă de anul precedent.

‘Galacticii’ au câștigat ultimele trei ediții ale Ligii Campionilor, dar în acest sezon au dezamăgit atât în campionat (locul trei), cât și în competiția europeană (eliminați de Ajax în optimi). 

real madrid

Locul secund în ierarhia Forbes este ocupat de FC Barcelona, cu o valoare de 4 miliarde de dolari. Manchester United, care a ocupat primul loc în ultimii doi ani, se află acum pe poziţia a treia, cu 3,8 miliarde de dolari.

Campioanele din Germania (Bayern Munchen – 3 miliarde de dolari) și Anglia (Manchester City – 2,69 miliarde de dolari) completează Top 5.

Fotbalul este cel mai popular sport de echipă din lume, iar fotbaliștii obțin miliarde din reclame. Valoarea cluburilor de fotbal crește pentru că firmele majorează sumele pe care le plătesc echipelor pentru drepturi pe tricouri și echipament, precum și sponsorizări“, a spus Michael Ozanian, editor la Forbes.