Real Madrid a câștigat pentru a treia oară la rând Liga Campionilor, după succesul cu 3-1 împotriva formației engleze Liverpool, la Kiev. Spaniolii nu au cheltuit sume mari pe transferuri în acest sezon și vor obține un profit uriaș după parcursul din campionat și Liga Campionilor.

UEFA a anunțat că echipa care câștigă Liga Campionilor, ediția 2017-2018, va primi 90,8 milioane de euro din drepturile de televizare și din premii.

Pentru clasarea pe locul trei în campionat, Real Madrid va încasa peste 120 de milioane de euro.

Potrivit presei spaniole, Real Madrid va acumula peste 500 de milioane de euro din vânzarea de bilete, vânzarea de tricouri și alte obiecte, precum și din contractele de sponsorizare.

În acest sezon, Real Madrid a înregistrat un profit important din transferuri: 87,5 milioane de euro, cel mai bun bilanţ din ultimii ani. Antrenorul Zinedine Zidane nu a dorit aducerea unor jucători cu nume.

Madrilenii au plătit 24 de milioane de euro pe Theo Hernandez (Atletico Madrid) şi 16,5 milioane pe Dani Ceballos (Betis Sevilla). În schimb, au încasat 128 de milioane din vânzările lui Alvaro Morata (66 de milioane de euro, la Chelsea), Danilo (30 de milioane, la Manchester City), Mariano Diaz (8 milioane, la Olympique Lyon), Diego Llorente (7 milioane, la Real Sociedad), Burgui (3 milioane, la Alaves), dar şi din împrumuturile lui James Rodriguez (13 milioane de euro, la Bayern Munchen) şi Fabio Coentrao (1 milion, la Sporting Lisabona).

În sezonul 2017-2018, Real Madrid a avut un buget de peste 450 de milioane de euro.