Un jucător de la Turris Turnu Măgurele, echipă al cărei antrenor a fost ridicat ieri de mascați, ar fi declarat că Petrolul premiază echipa Sportul Snagov, pentru a încurca formațiile care luptă la promovare. Conducerea Petrolului a negat vehement. 

Marius Baciu, antrenorul lui Turris Turnu Măgurele, a fost ridicat de mascați chiar după meciul cu Sportul Snagov.

S-a vehiculat faptul că Baciu ar fi implicat în meciuri trucate, însă, mai târziu, procurorii au spus că antrenorul echipei din Turnu Măgurele nu este anchetat pentru pariuri, ci pentru alte acuzații, pe care nu le-au dezvăluit.

În orice caz, vorbind despre cele întâmplate, unul dintre fotbaliștii de la Turris ar fi declarat, sub protecția anonimatului, că Sportul Snagov a jucat pe prime de la Petrolul.

„Deocamdată nu știm mai multe detalii. Suntem în drum spre Turnu Măgurele. N-a fost nimic ciudat. Nici înainte, nici la pauza meciului. La pauză eram toți supărați, mai ales el. Voiam să câștigăm, noi vrem să promovăm. Noi suntem lângă Marius. S-a implicat 100% de când a venit la noi. La finalul meciului a ieșit din vestiar să dea bani cuiva ca să cumpere suc sau bere și nu s-a mai întors. 

Știam toți că Snagovul joacă pe prime de la Petrolul. Nu este ceva ce ne-a spus Marius, știam toți. Nu credem că are vreo vină. Nu știu cum poate să se gândească cineva că noi am făcut blat”, ar fi spus jucătorul pentru gsp.ro.

Conducerea Petrolului a reacționat la informațiile apărute.

Nu putem comenta așa-zisele declarații speculative oferite sub protecția anonimatului și lansate, în spațiul public, prin intermediul mass-media.

Tot ceea ce putem spune este faptul că FC Petrolul Ploiești nu s-a abătut în niciun moment, și nici nu o va face, de la principiile care guvernează fair-play-ul, iar clubul nostru rămâne fidel crezului că învingătoarea unui meci este stabilită strict pe teren, prin joc și criterii sportive.

Respingem cu tărie și categoric orice speculații cu valențe acuzatoare referitor la eventualele încălcări ale principiilor și practicilor etice de către clubul nostru și, în același timp, ne exprimăm speranța și convingerea că lupta pentru promovare în primul eșalon nu va fi influențată de practici extra-sportive”, a declarat Marius Stan, președintele FC Petrolul Ploiești, potrivit site-ului oficial al clubului.