Reacția lui Dănuț Lupu, în cazul lui Magaye Gueye: “Nu cred că Dinamo avea nevoie de acest lucru”

Fostul mare jucător al lui Dinamo, Dănuț Lupu (54 de ani) a vorbit despre Magaye Gueye (30 de ani), depistat pozitiv cu cocaină, dar și despre situația clubului din Ștefan cel Mare.

Nu cred că Dinamo avea nevoie de acest lucru. Dacă clubul i-ar păzi pe toţi…Fiecare face ce-şi doreşte în timpul liber! De-a lungul timpului, poate şi eu la moment dat mi-am petrecut timpul liber, dar nicidecum în această măsură. Fiecare îşi alege, anturajul şi mediul contează mult.

În contextul în care au atâtea probleme, credeţi că-i mai interesa ce a făcut acest jucător? A făcut o greşeală, poate antrenorul a spus că se poate baza pe el. Atât timp cât într-un club nu are cine să conducă fiecare face ce vrea.

Eu îmi doresc ca aceşti suporteri minunaţi să reuşească să ajute acest club să ia licenţa. Dar nu ştiu ce vor face după. Această echipă costă 200.000 de euro pe lună, eu nu cred că vor reuşi să menţină această echipă atât timp cât nu vor aduce un om sau o companie să investească.

Vreţi să vă spun ceva? Foarte multă lume a ajutat Dinamo, problema e că fac ce vor ei cu banii. De unde să ştiu eu unde ajung banii? Nu ştiu cine se ocupă de buget, nu e problema mea. 

Nu cred că se va putea spune că Dinamo nu are drept în Cupa României. A trecut atât timp, au mai jucat deja un meci, mi se pare anormal să spui că-i retrogradează pe Dinamo. Testele anti-doping se fac din trei în trei luni în străinătate, e greu ca un club să păzească 20 de jucători în timpul liber. Dacă erau alte substanţe, să-l ajute doctorul într-un fel sau altul, puteai spune că a greşit echipa“, a declarat Dănuţ Lupu la Look Sport.

lupu

Citește și EXCLUSIV | Giani Kiriță știe ce antrenor o poate redresa pe Dinamo: „Pe el îl văd acolo”. Ce spune despre o revenire în „Groapă”

Magaye Gueye, atacantul echipei Dinamo, a fost depistat pozitiv cu cocaină, în urma controlului efectuat de ANAD la meciul disputat de alb-roșii împotriva celor de la FCSB în optimile Cupei României.

Dinamo s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după meciul câștigat la 10 februarie, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în fața deţinătoarei trofeului, FCSB. Gueye a jucat o repriză, fiind schimbat la pauză cu Morsay.

Nu e pentru prima dată când senegalezul se află în centrul unui scandal de când evoluează la Dinamo. În urmă cu două luni a fost făcută public o filmare în care Gueye petrecea în jacuzzi în compania a două femei și adresa jigniri către conducerea clubului Dinamo.

Gueye are un contract valabil doi ani cu Dinamo, iar în acest sezon a evoluat în 18 meciuri şi a marcat trei goluri. De-a lungul carierei a mai evoluat la Qarabag (Azerbaidjan), Everton (Anglia), Brest (Franţa), Milwall (Anglia), Adanaspor sau Ankaraspor (ambele în Turcia).

Magaye Gueye

Citește și Magaye nu mai este dorit la Dinamo! Oficialii anunță: „Nu are ce să caute la un asemenea club!”